Vsi poznamo znano misel iz Malega princa, ki jo pove lisica: »Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.« In dodaja, da je za kaj takega treba biti zelo potrpežljiv …

Na današnjem druženju smo si zadali  prebutiti  ljubezen, radost, veselje  v srcu in začutiti  svoje še speče potencijale. Z lahkotnimi asanami smo  prebudili vsako celico na telesni ravni, ob nežnih zvokih pojočih tibetanskih posodic in keltskega bobna  sprostili neskladja, opustili vse staro in se globoko poglobili vase.

Ula pa  je  v naših srcih prižgala plamen s čarobnimi zvoki kitare. Tako smo imeli tudi medgeneracijsko druženje.

Se vidimo kmalu in nadaljujemo??.

Kako prebuditi srčno čakro❤

Ljubezen, ki domuje v srcu, ni nekaj sentimentalnega ali izključujočega samo zame in zate, je delujoča sila, ki vidi, kje je neravnotežje in tam deluje. »Roke, ki pomagajo, so vredne več od ust, ki molijo,« je rekel modrec. Zato srčno čakro prebuja vsako nesebično delo za čim širšo skupnost, pri katerem postanejo roke neke vrste podaljšek srca, ki prinašajo pomoč in lajšajo stisko.

Srčno čakro prebujamo tudi vedno, ko stopimo čez mejo svojega udobja in naredimo nekaj dobrega za drugega. Minule obsežne naravne katastrofe in stiske ljudi, pa tudi živali in narave – najprej žled v Sloveniji, za tem poplave v Bosni in Srbiji – so marsikoga ganile do solz. Stotine ljudi se je nesebično odzvalo z različnimi oblikami pomoči in solidarnosti. Nepomembna in pozabljena so bila minula sovraštva, zamere in tudi velike krivice in povzročene bolečine. Tega ne naredi stiska, to zmore samo ljubezen.

Srčna čakra se prebuja tudi ob drugih priložnostih, ko se učimo, kako gledati, prisluhniti in čutiti s srcem. Tako je zmeraj, ko se odpiramo doživljanju lepote okoli sebe. Za začetek lahko poskusite v naravi: onkraj fizične lepote barv in oblik obstaja še posebna, notranja lepota, ki jo lahko vidimo in zaznamo samo s srcem. Ta lepota je tudi v vseh ljudeh. Biti sposoben videti, da je v vsakem, lahko fizično še tako odvratnem ali okrutnem človeku, nekaj lepega, zmore samo čisto in čuteče srce, ki je sposobno razumeti, sočustvovati in videti v globino. 

Kdor se smehlja je bogat. (Japonska modrost)

Tekst: Aleksandra Marentič